Újdonság
Kód: 136 | Márka: Gincsai Tamás

Gincsai Rajnai Rizling Pezsgő 2021

Nincs értékelés
5 990 Ft 7 987 Ft / 1 l
Raktáron (5 db)

Két tradicionális pezsgőkészítés fúziója A sakknál a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a lehető legkevesebb lépésből mattot adjunk. Ugyanez a gondolat vezérelt minket a pezsgőnk megalkotásánál is. A lehető legkevesebb ponton szerettünk volna beavatkozni a készítés folyamatába. Feleségemmel, Szetei Klaudiával alapítottuk közösen a Gincsai Pezsgőházat. Együtt határoztuk meg, hogy milyen stílusú buborékos italt szeretnénk látni a pohárban. Mindketten szeretjük a finom pezsgőket, így elhatároztuk, hogy nem csak kóstolni, hanem készíteni is fogjuk őket. Így született meg néhány kísérleti tétel után az a pezsgőnk, amire nagyon büszkék vagyunk. Szakmailag komoly kihívásokkal teli utat választottunk. Csak a szüret időpontját, a palackozás pillanatát és a degorzsálás időzítését tudjuk befolyásolni. Ettől több helyen nem szeretnénk belenyúlni a pezsgőnk születésének folyamatába. A Méthode Ancestrale eljárást használjuk, ugyanúgy, mint akik a világ első palack pezsgőit készítették. A készülő bort erjedés közben palackozzuk le, így a benne lévő cukor teljes mértékben buborékká alakul át a palackban. Ezután pár hónap seprős érlelés következik, majd amikor elérkezettnek látjuk az időt, akkor rázóálványon tömörítjük a seprőt a palack nyakába. A következő lépés a degorzsálás, amikor a seprőt kilőjük a palackból és a tiszta pezsgőt ledugózzuk. Ugyanúgy, mint a Méthode Traditionelle eljárásnál. Így kapunk a két eljárás ötvözésével egyszer erjesztett palackos pezsgőt, amelynek nem csak a készítése, hanem a kóstolása is különleges élmény.

Kategória: Buborékok
Jellege: Brut Nature
Borfajta: Pezsgõ
Borvidék: Neszmély
Borászat / Gyártó: Gincsai Tamás
Ország: Magyarország
Űrtartalom: 0,75 Liter

Semmilyen termékleírás nem érhető el

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: