A Cabernet Sauvignon világfajta, sok borvidéken megtalálható, 100 éve már a Szekszárdi Borvidéken is honos. Karakteres, sötét színű bora van. A Szekszárdi borvidéken lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára november elején és közepén, minden évben, kiváló minőségben.
Szekszárd várost ölelő dombjairól származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.
Mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor. Díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illata a cabernet fajtára és a tőlgyfa hordóra jellemző jegyeket egyaránt hordozza. Húsételekhez ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20ºC.