
A bor friss, üde, gyümölcsös, illatban „parfümös”. Tökéletesen képviseli ez a száraz bor a fajta aromatikus jellegét, szőlős, szőlővirágos, muskotályos tónusait. Könnyű test és kicsi 11 % alkohol, valamint üde savak jellemzik, bodzavirággal és egressel kiegészítve. A parfümös jegyek vezetik e vonzó, üde, ropogós, fiatalos, kedves bort.
Az Irsai Olivérből készült borokat nagyon kellemes és üdítő önmagukban, vagy akár fröccsként is fogyasztani, és remek választás lehet azok számára is, akik még csak most ismerkednek a borokkal. A bort tartsuk hidegen, napfénytől és hőtől távol, hogy a parfümös, könnyed aromáit a lehető legjobban megőrizze.
Érdemes a hűtőből kivéve, körülbelül 8-10°C-on fogyasztani, tulipán formájú fehér boros pohárból. Alapanyagok közül a zöldsaláták, az édeskömény, friss, zöldfűszerek, spenót, citrusok, szőlő, alma, körte, a friss, könnyed natúr tehénsajtok, a csirke, és a nem túl zsíros fehér húsú halak állnak ízvilágban és struktúrában legközelebb ehhez a borhoz.