Kód: 4966 | Márka: Drumshanbo

Drumshanbo Single Pot Still Whiskey

Nincs értékelés
19 990 Ft
Raktáron (1 db)

Készítésekor árpamalátát, zöld (azaz malátázatlan) árpát és ír Barra zabot (ami egy igen magas minőségű zabfajta) kevernek össze a megfelelő arányban, majd ezeket együtt párolják le hagyományos lepárlóüstben. Végül öt évig érleltik ex-bourbonhordókban és az Oloroso sherryhordókban, és 43% abv-vel palackba töltik. Sima, krémes, fűszeres és testes whiskey.

Egy ír kisvárosban, Drumshamboban, egy kis tó partján fekszik a 2014 decemberében megalapított „The Shed” lepárló, azon belül pedig PJ Rigney lepárlómester laboratóriuma. Ő az, aki a kézműves párlatok készítésének határait feszegeti, amikor különlegesnél különlegesebb növényeket párosít különféle gabonapárlatokhoz. Munkásságának lényege, hogy megpróbál összekapcsolni első ránézésre össze nem kapcsolódó dolgokat. Ehhez megfelelő motivációra és kreativitásra van szükség, félre kell tenni a bevált megoldásokat, és feltérképezetlen területre merészkedni.

A lepárló alapításakor vad, kietlen helyet keresett az ír vidék szívében, ahol nyugodtan kísérletezhetett vadgabonákkal, ír vadnövényekkel és egzotikus növényekkel egyaránt. Drumshanbo faluja tökéletes helyszínnek bizonyult, így itt hozta létrehozta öt darab hagyományos rézüsttel felszerelt lepárlóját 2014-ben. A lepárlóüstök közül három az ír whiskey készítésére, kettő a Drumshanbo Gunpowder Irish gin gyártására összpontosít. Később további két oszlopos lepárlóberendezés is üzembe került a Sausage Tree Pure Irish vodka gyártására. Mindegyiket Arnold Holstein készítette Németországban.

A Wine Enthusiast a Drumshanbo single pot still whiskey-t a legjobb ír whiskey-nek választotta a 100 dollár alatti kategóriában. 

 

Kategória: Szeszesitalok
Ország: Írország
Űrtartalom: 0,7 Liter
Alkoholtartalom: 43%

Semmilyen termékleírás nem érhető el

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: