A szuperhősök köztünk járnak!

Bár nem annyira elterjedt ünnep az Apák napja Magyarországon, mi mégis úgy gondoltuk, hogy néhány gondolat erejéig megállunk és köszöntjük az édesapákat is, hiszen a családban betöltött szerepük elengedhetetlen, melyet nem mellékesen tanulmányok egész sora igazol. 

 

 

Hogy az apukák szuperhősök, ahhoz kétség nem fér hozzá, ezt igazolja az Apák napjának eredete is, mely - hova máshova, mint - az 1900-as évek Amerikájába nyúlik vissza és kapcsolódik egy háborús veterán, William Jackson Smart nevéhez, aki kilenc (!) gyermeket nevelt fel egyedül, ha igazat szól a fáma.  A kezdeményezés a lánya, Sonora édesapja iránti tiszteletének kifejeződése az Anyák napja mintájára.

Érezhetjük úgy, hogy a gyereknevelés - legyen szó egy vagy több csemetéről - bizonyos életszakaszokban az élet csúcsteljesítményei közül való és a "túlélésért folytatott küzdelem" akár Guinness rekordként is elkönyvelhető lenne, azonban jó hír, hogy az utóbbi évtizedekben imponálóan növekszik az apai részvétel a gyermekekkel kapcsolatos teendők kapcsán is. Éppen ezért ne feledkezzünk meg tehát az édesapákról, nagyapákról, dédapákról június harmadik vasárnapján (sem), támogassuk, segítsük őket ezen az ingoványos talajon, erősítsük meg bennük, hogy csakúgy, mint az édesanyák ők is nélkülözhetetlenek a családi harmónia megteremtésében és fenntartásában.  Június 19-én koccintsunk az ő egészségükre!

Eme jeles alkalomra ajánljuk az Eszterbauer Pincészet 'Nagyapám' névre keresztelt Kadarkáját, melynek címkéjén Eszterbauer János tisztelgése áll a saját nagyapja felé :

 

"Valamikori tekintélyes szekszárdi szőlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc Nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom Kadarkát. Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján Nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt…"

 

 

  

forrás: Wikipedia, apakazigazsagert.org