Variációk egy témára: PEZSGŐ

Variációk egy témára. (Fajta)specialitások, fantázianevek és jó sztorik. Ebben a sorozatban az aktuális hónap ünnepelt borát, illetve egyéb (alkoholos) italát vesszük górcső alá, borászok és egyéb szakértők mesélnek nekünk az adott fajtáról, a névválasztásról, emlékekről, történetekről.

 

Milyen klassz is lenne, ha a nyár dereka semmi másról nem szólna, csak a kerti partikról, strandolásról, naplementékről, nevetésről és felszabadult baráti beszélgetésekről! Ha ezt nem is tehetjük meg túl sokszor, azért a nyári könnyedség hangulata visszacsempészhető a mindennapokba. Ezt tükrözi a nemzetközi boros ünnepnaptár is, hiszen júniusban a ROSÉ és a PROSECCO ünnepeltette magát, július első hete a PEZSGŐ népszerűsítéséről szól. 

 

 

 

Júliusban kivételes tétel érkezik az üzletbe, méghozzá a Hungaria Zöld Veltelíni & Zenit Brut Limited Edition Pezsgője, így megkértük a Törley pincészetet, hogy meséljenek egy kicsit erről a különlegességükről. 

 

Ezerjó: Miért különleges számotokra az adott fajta?

Törley: Mindkét szőlőfajta különleges a számunkra a Zöldveltelínit savas, karakterei, zöldalmás jegyei, a Zenitet stílusos extra frissessége miatt.

 

E: Mesélnétek egy kicsit erről a limitált kiadású pezsgőtökről?

T: Minden évben készítünk limitált szériát, ez, a 16. Hungaria Limited Edition, mely a limitáltak között az első cuvée pezsgő, igazán kivételes. Methode Transvasée technológiával készül, ami azt jelenti, hogy a pezsgők erjesztése, érlelése 1,5 literes, úgynevezett magnum palackokban történik, megnyitva ezzel a fogyasztói számára a legkülönbözőbb fogyasztási módok, helyszínek, alkalmak széles tárházát, felpezsdítve a napokat és különböző társasági eseményeket. 

Pezsgőmesterünk gondolkodását is ez mozgatta meg a Hungaria újabb különlegességének, limitált tételének megalkotása során. Melyik az a fajta, amely jolly jokerként kísérheti fogyasztóink sokrétű alkalmait, és a gasztronómia széles kínálatához egyaránt illik. A két alapbort külön-külön pezsgősítette és érlelte, csak az utolsó hónapban kerültek egy acéltartályba. 55%-ban  Zöldveltelínit, illetve 45%-ban Zenitet tartalmaz. A Zöldveltelíni férfias, karakteres savai, zöldalmás, füves jegyei a testet és savakat, míg a Zenti extra frissessége, a maga illatos egres, virágos jegyei a karaktert és az illatot adják.

 

 

 

 

Mi is részt vettünk az exkluzív Hungaria Launch Party-n, ahol bemutatásra került a 16. Hungaria Limited Edition pezsgője, amely a szlogenüknek megfelelően valóban pezsdítően izgalmasra sikerült!