Őszi bormustra

Naptárakkal elő és tessenek bevésni a szegedi Bortér 10. évfordulójának dátumát: 2022. szeptember 14-18. 

 

Természetesen nekünk is ott a helyünk, így az aktuális faház számokkal, röviden be is mutatjuk milyen nagyszerű pincészetek boraival készülünk Nektek. Nézzétek csak!

 

 

 

 /134/ ESZTERBAUER Pincészet - Szekszárd 

 

Szekszárdi borászat, 18. századig visszavezethető családtörténettel. Tradícióik, világlátásuk a boraikban, családi történeteik a címkéken is visszaköszönnek. Ma a 10. és 11. generáció gondozza ezeket az értékeket. 

 

Március hónapunk kiemelt borászata, a bejegyzés elérhető az alábbi linken: https://www.ezerjo.hu/ujdonsagok/A-honap-boraszata-Eszterbauer-Pinceszet/

 

 

 

 

 

 

/135/ MAISON AUX POIS - Tokaj

 

Történelmi borvidék, tokaji tradíciók, kifinomult stílus, új perspektívából!

 

"Az első lépés a bennünk lévő közös akarat felismerése volt. Ez az a pont, ahol egymás erejét megsokszorozzuk, ahova diszharmónia esetén visszatérhetünk. Aztán felismertük, hogy miben különbözünk, és hogy ez a sokféleség hogyan erősíti a csapatunkat. A sokfélét pedig a közös ügy köré szervezni én kaptam feladatul a sorstól. Először a borvidékbe szerettünk bele a borokon keresztül. Aztán lett saját szőlőnk, és egyre több időt töltöttünk Mádon. Lett házunk, készítettek nekünk bort. Az első saját szüretünket a kényszer szülte, sem tudásunk, sem pedig a körülmények nem predesztinálták sikerre. Mégis az eredmény annyira önazonos lett, hogy végzetesen felismertük: csak a saját kezünk nyomát viselve készülhet el a bor, amit megálmodtunk. Ez indított el a borkészítés útján. Szeretünk alkotni. Tiszteljük a gyökereinket, de kimondjuk a saját igazságunkat. Megmutatjuk Tokajt, megmutatjuk Mádot, és megmutatjuk magunkat is a saját látásmódunkon keresztül. A bor számunkra a kommunikáció, önmagunk kreatív kifejezése." 

 

 

 

 

 

 

 /99/ BUJDOSÓ Pincészet - Balatonboglár

 

Maga a dél-balatoniság. 90 hektáron gazdálkodik és osztozik a pincészet feladatain 3 generáció. Balaton, vitorlázás, vidámság, barátságos, jól iható borok. 

 

Július hónapunk kiemelt borászata, a bejegyzés elérhető az alábbi linken: https://www.ezerjo.hu/ujdonsagok/A-honap-boraszata-Bujdoso-Pinceszet/

 

 

 

 

 

 

/98/ SZARKA Pince - Tokaj

 

Több, mint 3 ha saját ültetvény, több mint 10 éves múlt és olyan dűlőkben van jelen, mint a Szilvás, Dancka, Sarkad, Suba és a Juharos dűlő. Természethű borok, mádi területekre jellemző karakteres, ásványos, határozott savkarakterrel rendelkező ízvilág. Idős ültetvények, alacsony tőketerhelés, organikus szemlélet. 

 

 

 

 

 

 

/16/ HOLDVÖLGY Pincészet - Tokaj

 

Csak annyit mondunk: Fantázia, Türelem, Szellem, Lélek, Gondolat, Elvek, Tudás. Olyan díjnyertes borokat  alkotnak, melyek Tokaj történelmi kiválóságával járulnak hozzá életünk meghatározó pillanatainak ünnepléséhez, megidézéséhez.

 

Február hónapunk kiemelt borászata, a bejegyzés elérhető az alábbi linken: https://www.ezerjo.hu/ujdonsagok/A-honap-boraszata-Holdvolgy-Pinceszet/

 

 

 /91/ TUSSOCK JUMPER Wines - Jump around the world! 

 

A világ legjelentősebb bortermelő országainak legjellegzetesebb fajtaboraival találkozhatunk kínálatukban, úgy, mint az ausztrál shiraz, argentín malbec, kaliforniai zinfandel, új-zélandi sauvignon blanc, stb. Világukban egy 3D-s telefonos applikáció segít eligazodni, ami megszólaltatja a címkén lévő, az adott országra jellemző, piros pulcsis állatokat, akik elmondják a palackban rejlő borról a legfontosabb tudnivalókat.

 

 

 

 

Szeretettel várunk Benneteket a megjelölt faházaknál, reméljük minél többen kijöttök koccintani!