Érdekességek, 4. oldal

A hónap borászata: Szarka Pince

Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről. Mi kérdeztünk, ők válaszoltak. Fogadjátok sok szeretettel.   Az év utolsó hónapjában, decemberben Mád felé vettük az irányt és látogattuk meg a Szarka Pincészetet. Szarka Dénes, a pincészet borásza jelenleg 1,5 hek...

Kvevri korsó, amfora: az antik borkészítés tudománya

Az utóbbi időben újra egyre több borászt foglalkoztat annak kérdése, hogy vajon milyen lehetett az a bor, amit az ősi időkben készítettek. Olyan izgalmas és szokatlan tételek születnek ebből a kíváncsiságból, hogy utána jártunk a borkészítés antik gyökereinek. Több, mint 5000 évvel ezelőtt kezdett ...

5+1 érdekesség a pezsgőről

Az esztendő utolsó hónapjában még azok kezében is megfordul a pezsgős pohár, akik nem osztják ama nézetet, miszerint pezsgőt bármikor és bárhol jó inni.  E havi kiemelt borászatunk, a Szarka Pince borásza, Szarka Dénes elmerült a pezsgőkészítés rejtelmeibe, de mielőtt megmutatnánk különleges té...

Adventi naptár

Az adventi naptárat egy, az 1900-as években élt német kisfiúnak, Gerhard Langnak és a kreatív édesanyjának köszönhetjük, aki, hogy csillapítsa gyermeke türelmetlenségét, aki már nagyon várta az ünnepet, minden napra egy kis meglepetéssel készült neki. A fiú felcseperedve sem felejtette el ...

Ködös novemberek legkedvesebb tétele az újbor

Ha azt mondjuk Franciaország, Burgundia. Gamay szőlő. Könnyed gyümölcsösség... Az egyetlen amire gondolhatunk ilyenkor: Beaujolais nouveau. Ismerős, ugye?     Az eljárás letisztult és egyszerű. Beaujolais borok készítésének egyedi technológiája a széndioxidos-maceráció. A sző...

A hónap borászata: Vylyan Pincészet

Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről. Mi kérdeztünk, ők válaszoltak. Fogadjátok sok szeretettel.   „A nap süt, az ég kék, a fű zöld. A szőlő terem. A bor erjed és érik. Az ember dolgozik és remél, aggódik és örül. Élvezi munkája gyümölcsét és örömmel mutatja meg azt ...

Ajándékozz egyedit!

Beköszöntött az október, közeleg az év vége. Tompulnak a színek, csendesedik a természet, ilyenkor az ember is lassul, összegez, átgondolja a terveit az év hátralevő részére... ...és eszébe jut, hogy van, akinek szeretné megköszönni az év végéhez közeledve a segítségét, a munkáját, a támogatás...

A hónap borászata: Ipacs Szabó Birtok

Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről. Mi kérdeztünk, ők válaszoltak. Fogadjátok sok szeretettel.   "A darázsölyv a magasban szárnyal, de a földből táplálkozik. Magasra törve köröz az égen, de újra és újra vissza kell térnie, hogy a földből kaparja ki a betevő falatot...

Őszi bormustra

Naptárakkal elő és tessenek bevésni a szegedi Bortér 10. évfordulójának dátumát: 2022. szeptember 14-18.    Természetesen nekünk is ott a helyünk, így az aktuális faház számokkal, röviden be is mutatjuk milyen nagyszerű pincészetek boraival készülünk Nektek. Nézzétek csak!...

A hónap borászata: Lelovits Pincészet

Tőkétől a pohárig. Mesék a borokról, az emberekről, az életről. Mi kérdeztünk, ők válaszoltak. Fogadjátok sok szeretettel.   "2000-ben kezdtem el tudatosan a borászattal foglalkozni, nem szülői indíttatásra. Bár mindig volt szőlőnk, mint, ahogy szinte mindenkinek Villányban, de ez mindig egy ...

Fel
összesen 57 termék