A seprőn tárolt Asolo Prosecco Superiore DOCG a Treviso tartományban, pontosabban az Asolo területén végzett ősi borkészítési hagyományt idézi. Azért neveztük el "Il Brutto"-nak ("A csúnya"), mert ez természetes, szűretlen bor, korlátozott és természetes szulfit jelenléttel és nagyon alacsony cukortartalommal (2 gr/Lt).
Kétféleképpen is élvezhető: dekantálás után lassan, karafából töltve, hogy az élesztő és az üledék leülepedjen. Így a bor szép ropogós és tiszta marad; második lehetőségként közvetlenül a palackból is ki lehet tölteni, így az élesztő és az üledék keveredik a pohárban. Ebben az esetben a bor zavaros, zamatos és testes lesz.
Virágos és gyümölcsös, lágy és bársonyos ízű, az élesztők jelenlétének köszönhetően, az Asolo terület talajára jellemző zamatos és ásványos jegyekkel. Idővel az elsődleges aromák veszítenek intenzitásukból, és helyükre más jegyek lépnek, ami a bornak nagyobb komplexitást kölcsönöz. Fontos, hogy minden egyes palack és minden egyes kiöntött pohár különbözhet egymástól, megmutatva nekünk ezt a fejlődési folyamatot. Nincs benne semmiféle szabványosítás: Ennek a bornak lelke van.